Interjera padomi no MINLU

Atļaušos apgalvot, ka teju katras kompaktas vannas istabas remonts iesākas ar vieglu paniku. Un ne velti – telpas ir tik, cik ir, bet kaut kā jāiegroza duša, pods, izlietne... Kā piemēru apskatīsim interjera projektu  1,5x1,6 m vannas istabai kaut kur Latgalē.

Ar ko sākt? Visupirms jāapzina komunikāciju vietas un jāsaprot galveno elementu izkārtojums.

Kad tas ir skaidrs, nākamais loģiskais solis ir piemeklēt piemērotāko duškabīni. Noteikti jāizvērtē ne tikai kabīnes izmēri, bet arī tās forma un atvēršanas iespējas – mazām telpām piemērotākās būs ar bīdāmām vai uz abām pusēm veramām durvīm. Mans šīs reizes atradums - perfekta duškabīne mazām vannas istabām – KATARINA. Tā atveras no stūra un durvis veras gan uz iekšu, gan uz āru – superpraktiski, ērti un ietaupa vietu, pie tam durvis iespējams pilnībā “atlocīt” uz iekšu, lai ikdienā netraucē. 

Duškabīni papildinās dušas jaucējkrāns AMATA ar termostatu - ērts risinājums, kas ļauj vienreiz uzstādīt un katru reizi baudīt rīta dušu komfortablā temperatūrā.

Nākamais svarīgais jautājums – brīvi stāvošo vai iebūvēto? Poda jautājums jāuztver īpaši nopietni, ņemot vērā pieejamo vietu un telpas izkārtojumu. Nedaudz kompaktāks būs iebūvētais, īpaši, ja izvēlas superplānu poda rāmi (šoreiz manis izvēlētais TECEPROFIL – vien 8 cm dziļumā). Vēl viena priekšrocība iebūvētajam – iespēja izbūvēt plauktu vai nišu parocīgai sīkumu glabāšanai. Šajā gadījumā duša un pods ir pie vienas sienas, līdz ar to praktiska niša tiek arī šampūniem un dušas želejām, netērējot vietu papildu plauktiņiem. Poda izvēle šoreiz krita par labu Cersanit ZEN PRO OVAL.

Lai cik maza būtu vannas istaba, izlietne tajā ir nepieciešama obligāti! Īpaši, ja tā ir vienīgā vannas istaba mājoklī. Te nu der izskatīt kompakto izlietņu piedāvājumu. Šai vannas istabai piemeklēju mazu, bet interesantu izlietnīti VENECIA, ko papildināju ar vienkāršas formas maisītāju BĒRZUPE baltā krāsā ar hroma akcentiem.

Un visbeidzot - katras kompaktas vannasistabas Must Have - vertikālais dvieļu žāvētājs / pakaramais. Ievietojams gandrīz jebkura izmēra vannasistabā un ne tikai izžāvēs dvieli, bet arī peldmētelis iznākot no dušas būs jauks un silts!

Bet pats galvenais – vannas istabai jābūt tādai, lai ir prieks tajā atrasties, veltot sev pirmo rīta smaidu spogulī!

Mājīgumu vēlot, 

Zaiga Ludborža

Interjera dizainere 

www.minlu.lv

@minlustudio