VANNAS ISTABAS AIZMIRSTIE SĪKUMI

interjera padomi no MINLU

Lai arī Tev tā negadītos, sagatavoju īsu sarakstu ar vannasistabas sīkumiem, par ko remonta steigā gadās aizmirst. MAGMA internetveikalā atradu dažas foršas interjera pērles iedvesmai.

Lai neapjuktu plašajā aksesuāru izvēlē, svarīgi saprast:

    1. Kas un kur lietos šos aksesuārus? 

Piemēram, aksesuāri paredzēti pašu lietošanai privātā mājoklī, vai tie paredzēti īres dzīvoklim, kurā, iespējams, tos būs jāmaina biežāk vai jāizvēlas īpaši izturīgi materiāli? Varbūt telpas tiek īrētas un sienās nav ļauts veidot caurumus aksesuāru piestiprināšanai? Vai arī tie tiks lietoti koplietošanas telpā kādā birojā, sabiedriskā telpā vai ražotnē? Atbildot uz šiem jautājumiem būs skaidrs, kādām aksesuāru īpašībām jāpievērš uzmanība, tos izvēloties.

    2. Kādu rezultātu vēlamies panākt? 

Aksesuāri būs kā akcenti telpā vai arī tiem “jāsaplūst” un jāiekļaujas telpā, nepievēršot īpašu uzmanību? Interesanta dizaina akcenti telpu atdzīvinās, savukārt, neitrālas formas un krāsas papildinās viena otru un veidos vienotu estētisko noskaņu.

    3. Kādā stadijā ir esošā telpa un ar ko mums rēķināties?

Ja remontu vēl tikai plānojat, tad domu lidojums ir neierobežots. Ja telpā jau ir flīzes un santehnika, tad, pieskaņojot esošajai situācijai, ir jāizvēlas arī aksesuāri. Piemēram, ja tualetē vai vannas istabā jau ir izteiksmīgas flīzes, ģeometriskas formas, vai arī hromētas detaļas, tad  ir vērts padomāt arī par aksesuāriem, kas harmonizēs ar jau esošo dizainu.

Kad esam novērtējuši situāciju, varam ķerties pie aksesuāru izvēles.

Ja telpa ir šaura un tās plānojums neļauj izvērsties, var noderēt stūra plaukta risinājums. To var likt vienu vai kombinēt vairākus vienu virs otra.

Un ko Tev ir gadījies aizmirst, remontējot vannasistabu? Pastāsti komentārā!

Mājīgumu vēlot, 

Zaiga Ludborža

Interjera dizainere 

www.minlu.lv

@minlustudio