Bidē ir zema izlietne vai maza vanna, kas izskatās kā tualetes pods.  Pirmie šāda veida sanitārie objekti tiek pieminēti Francijā, 17. gadsimtā. Sākotnēji bidē izskatījās kā maza vanna, saspiesta no abām pusēm un  iemontēta koka solā. Šī izskata dēļ tā saņēma vārdu bidet (zirdziņš). Laika gaitā šī santehnikas elementa izskats ir ievērojami mainījies, taču nosaukums  palicis nemainīgs.

Ja tualetes poda funkcijas izskaidrot nav nepieciešams, tad ir vērts runāt par bidē. Šī “mazā vanna” ir jāpielieto ne tikai pēc tualetes poda izmantošanas, kā daudzi par to ir pārliecināti. Tās funkcijas ir daudz plašākas. Bidē izmanto:

ü  lai nomazgātu rokas vai kājas;

ü  bērnu izlietnes vietā;

ü  higiēnas procedūru veikšanai noteiktu slimību gadījumā;

ü  un, protams, lai apmazgātos pēc tualetes poda apmeklējuma;

Cilvēki ir pieraduši domāt, ka bidē vannasistabā ir tikai greznība. Taču šāds viedoklis ir fundamentāli nepareizs. Pirmkārt, "mazā vanna" atrisina daudzas tīri praktiskas problēmas un palīdz saglabāt veselību. Ar to jūs varat uzturēt ķermeņa higiēnu, netērējot laiku, lai izmantotu vannas vai dušas procedūras pilnā apmērā. Tādējādi nav arī jātērē papildu spēki vannas vai dušas paliktņa tīrīšanai. Bidē- tas ir ļoti ērti un praktiski!

Kurām cilvēku kategorijām un kādām higiēnas procedūrām bidē noderēs visupirms?

ü  Gados vecākiem cilvēkiem, kuriem jau ir grūti bieži izmantot vannasistabu (dušu);

ü  Grūtniecēm (īpaši trešajā trimestrī), kurām ir īpaša nepieciešamība ievērot higiēnu;

ü  Sievietēm to "kritiskajās" dienās, kad palielinās nepieciešamība pēc higiēnas procedūrām;

ü  Cilvēkiem, kuriem ir hemoroīdi vai citas uroloģiskās sistēmas un dzimumorgānu slimības.

ü  Pacientiem, kuriem veikta “intīmo vietu’’ operācija.

Bidē personīgai higiēnai lieliski funkcionē arī jauniem un veseliem cilvēkiem, kuri rūpējas par sava ķermeņa tīrību un  savu veselību.

Pašlaik tirgū ir pieejami daudzi un dažādi bidē modeļi, kas atšķiras pēc formas, dizaina, materiāla un funkcionalitātes.

Klasiskā bidē versija-  pods pie sienas vai uz grīdas. Šāds risinājums ir ērts un drošs, un tam ir paredzēti īpaši jaucējkrāni ar noslēgmehānismu un regulējamu ūdens plūsmas leņķi. Taču vannasistabā tādam podam ir nepieciešama papildu vieta. Tāpēc bidē ne vienmēr var uzstādīt mazos dzīvokļos ar standarta izkārtojumu. Lai atrisinātu šo problēmu, tika izveidots sava veida "aizstājējs", kā, piemēram,- higiēniska duša, kas var būt uzstādīta gan pie sienas, gan arī iebūvēta sienā. Bieži izmantots risinājums ir integrēta higiēniskā duša izlietnes jaucējkrānā, kas novietots uz izlietnes, tiešā tualetes poda tuvumā. Ekonomisks un praktisks  risinājums.

Bidē funkcija var būt arī tualetes podam, kuram sēdvietas apmalē ir iemontēts jaucējkrāns ar elektronisku ūdens padevi un siltuma režīma vadību.

Pašreizēja santehnikas inovācija ir bidē modeļi, kas aprīkoti ar kustības sensoriem, automātisko vadības  un termostata sildīšanas sistēmu, kā arī žāvēšanas funkciju un ieprogrammējamu atmiņu, lai katrs lietotājs ģimenē saņemtu ūdeni savā iecienītajā temperatūrā un apjomā. Ir arī ar mūziku aprīkoti bidē podi. 

Salonā MAGMA klientiem ir iespēja izvēlēties bidē pēc savām vajadzībām un gaumes. Salona konsultanti atbildēs uz visiem tehniskajiem un praktiskajiem jautājumiem par bidē izvēli, iegādi un uzstādīšanu.